Kartuş ve Toner Geri Dönüşümü


Kartuşlar, içine mürekkep konularak yazıcılar tarafından kullanılan ve oldukça faydalı ilimlere vesile olan malzemelerdir. Fakat ömrünü yitirdiğinde ve zamanı bittiğinde atık olarak atılması yerine geri dönüşümünün sağlanması için toplanarak yetkili olan kişilere verilmesi daha doğru bir tercih olacaktır.
Bu sebeple bu konularda dikkatli davranarak ve hassas bir bilince sahip olarak çevreye atılmaması kartuş ve toner geri dönüşümü için bilgi sahibi olunması gerekir. Her ne kadar çevreden ve doğadan toplanan kartuşlar geri dönüşüm için yetkili olan servislere gönderilirse de daha birçoğuna ulaşılamamakta ve bu şekilde heba olmaktadır. Burada kullanıcılara düşen, onların atılmadan kullanım sonrasında toplanarak yetkili bölümlere sevk edilmesidir.


Geri Dönüşüm İşlemleri Nelerdir?


Kartuş ve toner geri dönüşümü ekonomik açıdan tasarruf sağlayan işlemlerden bir tanesidir. Zira tonerlerin üretiminde ihtiyaç duyulan malzeme olan ham petrol, oldukça fazla meblağlara ulaştığından yeniden dönüşümünün sağlanması ekonomik açıdan tasarrufa vesile oluyor. Kartuş ve tonerler tıpkı floresanlar gibi kırma ve öğütme makinelerinde bileşenlerine ayrıldıktan sonra gerekli işlemlerden geçip uygun olan ham maddelere dönüştürülüyor.
Kırıldıktan sonra elde edilen demir, alüminyum, plastik gibi ürünler gerekli olan tesislere gönderilerek geri dönüşümü sağlanır. Kırılma esnasında kendisinden çıkacak olan zarar verici tozlar, filtreler aracılığı ile çekilir ve bertaraf edilmek üzere yetkili servislere gönderilerek çevreye vereceği zararı engellenir.