Floresan Geri Dönüşümü


Floresan geri dönüşümü de doğayı korumak ve ekonomiye katkı sağlamak amacıyla yapılan geri dönüşüm ve kazanım işlemlerinden bir tanesidir. Floresan ve lambalar aydınlatma işlemlerini bitirip artık etkisiz hale geldiği vakitte yetkili görevliler tarafından toplanır ve atık olmaktan çıkarılır. Neredeyse %100 oranına yaklaşık olarak geri kazanımı sağlanır. Kendisinden 4 farklı ürün elde edilecek şekilde en uygun ve zararsız sistemlerle geri dönüşüm sağlanır.


Lâmba Geri Dönüşümü Aşaması

Floresan geri dönüşümü birkaç aşamadan oluşur. Öncelikle bütün atık floresanlar toplanır ve depolanarak kendisi için özel olan kırma makinelerine yerleştirilir. Kapalı bir şekilde çevresine herhangi bir zarar vermesi önlenerek makine içerisinde kırılan floresanların sonraki aşaması, içerisindeki fosfor ve civa gazının çekilmesidir. Fosfor ve civa gazı çekildikten sonra fosfor tozunun da tamamen kırıklar üzerinden ayrılması sağlanır. Bütün bu aşamalardan geçen floresan ve lambalar yetkili ve ilgili olan geri kazanım bölümlerine gönderilir.


Geri Dönüşümde Fayda

Atıklar doğaya atılarak orada yok olması beklenir. Çevrenin görüntüsüne, temizliğine ve sağlığına zarar veren bu atıkların geri dönüşümü sayesinde ortamın temizlenmesine de vesile olur. Aynı zamanda içlerinde bulunan maddeler yeniden temin edilmeye gerek kalmadan, geri dönüşüm ile beraber ekonomik olarak da destek sağlar. Bunun gibi faydalar sağlayan geri dönüşüm sayesinde yeniden kullanacak olan bakır, alüminyum, cam ve bertaraflık tozlar elde edilir.